Усі новини

В лютому поточного року в Чернівецькій області зареєстровано 1 випадок отруєння дикорослими грибами у побуті, внаслідок якого отруїлось 3 людей, Отруєння викликано вживанням смажених заморожених білих грибів

Поділитися:
В лютому поточного року в Чернівецькій області зареєстровано 1 випадок отруєння дикорослими грибами у побуті, внаслідок якого отруїлось 3 людей, Отруєння викликано вживанням смажених заморожених білих грибів.
Заморожування – чудовий спосіб зберегти свіжість та смак грибів на тривалий час. Однак необхідно забезпечити правильну процедуру заморожування, щоб уникнути отруєння грибами. Свіжі гриби бажано заморозити відразу після збору. Попередньо очистити їх від бруду, піску, моху або хвої за допомогою вологої губки, ганчірки або щітки. Позбавитись червивих і гнилих, оскільки вони не припинять гниття після розморожування.
Сирі заморожені гриби можуть зберігатися до 6 місяців, бланшовані – до 1 року, за умови, що температура заморожування становить не вище від -20 градусів.
Після розморожування гриби не можна заморожувати повторно, оскільки існує ризик отруєння.
Минулого року в області було зареєстровано 23 випадки отруєння дикорослими грибами у побуті (31 потерпілий, з них 12 – діти).
За останні 10 років в області було зареєстровано 63 випадки отруєння грибами в побуті, внаслідок яких постраждало 102 особи, з них 19 дітей.
Знайти